2021-07-29 13:29:39• hírek • Szatmár.ro

A határidő betartására figyelmeztették az útfelújítási munkálat kivitelezőjét

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke vezette szerdán azt a szakbizottságot, mely a 108R jelzésű megyei út felújítási munkálatait tekintette meg a 19A jelzésű országúttól a Béltek – Béltekfürdő – Dobra – Nántű – DJ 108P – DJ 196 Korond – Bogdánd – Hadad – Szilágy megye határa útvonalon.

A munkalátogatás fő célja az volt, hogy figyelmeztessék a kivitelezőket a határidők betartására és a lemaradások mihamarabbi pótlására. A kedvezményezettek, a tervező, a kivitelező, a munkavezetők és az érintett települések polgármesterei közötti találkozón olyan kérdésekre összpontosítottak, mint például a Szatmár Megyei Tanács vezetőségének a végrehajtási ütemtervben szereplő határidők túllépésével kapcsolatos aggodalma, amely több tucat háztartást érint.

A találkozón ugyanakkor határoztak a felújítás ideje alatti forgalomkorlátozásokról, melyek érintik például a mezőgazdasági területek megközelíthetőségét, hidak lezárását és a teherforgalom elterelését egyaránt, hiszen ezek rendkívül fontos tényezők a modernizálási munkálatok zökkenőmentes lebonyolítása szempontjából.
 

A 38 kilométer hosszúságú útszakazon zajló munkálatok megteremtik majd az összeköttetést két fontos országút között, megkönnyítve ezáltal a közlekedést Zilah, Kolozsvár vagy Nagybánya irányába. A beruházás ugyanakkor turisztikai szempontból is fontos, hiszen a jó minőségű infrastruktúrának köszönhetően megnő majd a bélteki és dobrai pincészetek, a bélteki fürdő, illetve a hadadi Dégenfeld és Wesselényi kastélyok látogatottsága is.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: